Seguidors

divendres, 19 d’octubre de 2012

EDUCACIÓ A L'ESCOLA DE LES DONES ABANS I ARA.EDUCACIÓ A L’ESCOLA DE LES DONES ABANS I ARA.
 


Hola lectors/es! 


¿Els homes i les dones sempre se’ls ha donat la mateixa educació? estat en les mateixes condicions?


Si ens centrem en l’educació de les dones durant el franquisme, es caracteritzava pel seu pensament de dretes, patriòtic i autoritari, la qual cosa va influir en les separació social dels dos tipus de sexe. Durant esta època, la dona era submisa, una característica clara del feixisme. Els responsables de que aquests pensament es mantingues durant el Franquisme va ser l’Església i la Secció Femenina.
Avui ens centrarem amb un breu recorregut en una part de la nostra història, més concretament, l’educació de les dones a l’escola durant el Franquisme i l'actual, per poder observar el canvi que ha patit fins el moment.

Abans de la dictadura, les dones van tenir que ocupar-se de les feines de la casa i a part treballar, ja que els seus marits estaven al front, lluitant a la guerra civil. Una volta la guerra es va acabar, els homes van tornar a casa i amb el nou règim l’autonomia que havien guanyat les dones, es va acabar.

En relació en l’educació, amb l’arribada del Franquisme es va optar per la divisió dels continguts educatius, un per als homes i l’altre per a les dones. Durant la dictadura, es podien distingir tres tipus de dones: