Seguidors

divendres, 28 de setembre del 2012

PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA (PDI)


PDI o pissarra digital interactiva és un nou invent de la educació del segle XXI. Aquesta nova pissarra ens permet la total interacció en l'aula i amb els alumnes amb la incorporació del sofware notebook que és el més adequat per als educadors connectada a un ordinador, te una total connectivitat amb Internet i amb totes les aplicacions d'un ordinador

 
 Perquè ens permet aquesta interacció i quines aplicacions li podem donar aquest nou invent?

Aquesta pissarra és totalment tàctil, i l'escriptura te diferents colors, es pot realitzar tant amb la mà com amb el llapis de la pissarra, enviant-nos el guix o el retolador tan molestos per als alumnes.





 Les possibles aplicacions que pot tenir són les següents:

  • Ens permet guardar el que hi ha escrit en la pissarra i d'aquesta manera poder enviar els arxius als alumnes i també poder continuar la classe en el moment que es va quedar.
  • Ens permet la incorporació d'arxius des de l'ordinador tant la importació com la exportació i la transformació del format a pdf.
  • Podem dibuixar en la pissarra i utilitzar eines per a la motivació de la galeria.
  • Podem eliminar la pàgina utilitzada o esborrar amb el esborrador.
  • Podem clonar , duplicar, ampliar-la o disminuir-la, girar-la i eliminar-la una imatge.
  • Podem col·locar enllaços d'Internet i col·locar un so, és a dir, generar arxius multimèdia
  • Tenim moltes aplicacions per centrar l'atenció dels alumnes per exemple:
    En un qüestionari podem fer que no es vegi res deixant només veure la primera pregunta centrant la atenció en aquella zona; podem tenir pantalles simultànies, subratllar algunes lletres en una pàgina web, podem només centrar la atenció en una zona de la pantalla enfosquint la pantalla i només il·luminant aquella zona on volem captar la atenció.
  • Altres formes de captar la atenció dels alumnes, és poder fer una foto d'un exercici i projectar-lo en la pissarra d'aquesta manera poder corregir l'exercici de l'alumne a la pissarra entre tots poden realitzar una classe molt més interactiva
  • Podem escriure i transformar-lo a lletra de word.

Totes aquestes i altres més aplicacions són les que disposa aquests nou invent del s.XXI per a les aules, fent-la més interactiva i donant més oportunitats als arxius multimèdia donar-li un ús més constant i fomentant l'ús de les TIC a l'aula. D'aquesta manera cada vegada podrem anar innovant i desenvolupant nous invents per fer cada vegada més una vida a l'aula activa i interactiva. 





3 comentaris:

  1. Les pissarres digitals tenen molts avantatges, no només per al professorat sinó també per a l'alumnat: se'ls prepara per a la vida moderna, capta la seva atenció, permeten fer activitats més dinàmiques, etc. No obstant, malgrat tots els avantatges que suposa disposar de pissarres digitals a les aules, la realitat és que no totes les escoles en poden adquirir i, molt menys, intal•lar-ne una en cada aula. Però com tot allò innovador, crec que poc a poc anirà sent més fàcil d'aconseguir i esdevindrà l'eina del futur. En tot i això, considero que aquestes només han de servir com un suport més a la docencia i no com a únic element disponible per fer classes, ja que no sempre funcionen com hom necessita.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que les puguin adquirí depèn del centre i les seves preferències, tot això es compra mitjançant punts que se'ls dona als centres que depenen del numero d'estudiants i de el que hagin gastat.

      Es a dir si et gastes els punts en aules on es basa en 1 ordinador, 1 projector i un pissarra interactiva i aprofites el 1x1 es viable, també si gastes mes punts en ordinadors al altre any ten donen mes.

      Per altra part crec que el 1x1 es molt aviat per a que sigui viable ja que no hi ha material didàctic apte per a l'us de portàtils a l'aula. Que l'us d'aquestes pissarres no seria adequat per part del mateixos professors i que es llençar els diners.

      Elimina
  2. Estic d'acord. Molts dels professors actuals tenen una base d'ensenyança més limitada respecte les noves tecnologies. Per tant, primer han de saber com utilitzar i poder treure'n el màxim de profit. Llavors,depèn de l'economia, cada centre instal·larà més eines innovadores com és la pissarra interactiva.

    ResponElimina